Monday, May 7, 2007

Maandagmiddag jolijt!

Zo. Dat was me het concert wel.

Hoewel heel erg leeg (wat verdwaalde huisvaders, scenekids en groezelige 'liefhebbers'), bleek het piepkleine Ekko hét perfecte decor voor een avond genieten. Eerst doordat er een stel sympathieke Vlamingen even de tent omver speelden, zonder dat ook maar íemand dat verwacht had. Op de paar Brusselmans-lookalikes na dan, die foto's voor StuBru stonden te maken.
Krakow heetten ze, en voor het eerst durf ik van een voorprogramma met recht te zeggen dat zij best wel eens heel erg groot kunnen gaan worden. Nu is dat al snel, in het ons-kent-ons post-rock wereldje, maar wat ze deden evenaarde zo nu en dan het beste, meest dromerige downtempo werk van Low, en beter dan dat krijg je het niet.
23 mei staan ze trouwens in de Tivoli, dat jullie het weten!

Daarna was het de beurt aan de Great Lake Swimmers, die een hypernerveuze indruk maakten. Nu is die onzekerheid zo'n beetje hét handelsmerk van ze, maar toch zou iemand ooit ze eens een flinke schop onder hun kont moeten verkopen. Als je als artiest de enige bent die niet overtuigd is van je eigen muziek, zit er domweg iets goed mis.
Wat dat betreft waren de intermezzo's ("Tim, tell us a joke!" "Ehm.." "See? We're a very, very humorous band.") eigenlijk nog typerender dan de muziek zelf. Want zodra ze eenmaal speelden zag je ze tot leven komen, en helemaal opgaan in hun eigen briljante nummers.

Al met al toch enorm genoten, al was het maar doordat een avondje met geestverwanten doorbrengen, waarvan je weet dat dit hun jaarlijkse avondje uit is, nu eenmaal zorgt voor zo'n koddige kuskroel-sfeer.

On a totally different note!

Dit is even door Timbob van Fok! in elkaar gezet!


Een soort van whiteboard, annex vinylhouder, annex muurversiering!

Nu heb ik een stapel platen die alleen maar ruimte liggen in te nemen (om de week compulsief indelen helpt níet als je iets overzichtelijk wilt houden), en een blinde muur, en binnenkort te veel tijd, en vast ook nog wel een rondslingerende plexiglas-plaat, dus zoiets moet er komen!

Heers!

No comments: